islamda evlilik ve bosanma 2.bolum
Islamda evlilik ve bosanma 2
hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dorde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz. ) nisa 3
o erkekler ki esleri arasinda adaletsizce davranirlar, bu adaletsizlik yuzunden onlara fakirligi mujdeliyorum. Mazlumun duasi mustecabtir . mazlum kadin kocasinin onu mahrum kildigi icin ona dua ederse yuce allah o erkegi hakir ve yoksul eder. Yuce allah nasil o erkek haniminin birisini mahrum kildiysa onuda riziktan mahrum kilar . boylece fakirlik esler arasinda adaletsizce davarnanlara bir vad,tir .
(hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç ve dorde kadar evlenebilirsiniz; şayet, aralarında adaletsizlik yapmaktan korkarsanız bir tane almalısınız veya sahip olduğunuz ile yetinmelisiniz, bu fakir olmamaniz icin en dogru yoldur. ) nisa 3
ayetin sonu ( bu fakir olmamaniz icin takvaya en dogrusudur ) nisa 3
bunun anlami bu takvaya daha yakindir taki fakir olmayasiniz. Bu fakirlik ancak mazlum kadinin dua etmesi ile meydana gelir , ama eger kadin ona dua etmezse ayni zamanda af etmezse , cezasini olumden sonra gorecek buyuk bir azaba ugrayacaktir. Buyuk bir azaba ugramanin sebebi adaletsiz davranmasidir cunku yuce allahin emrine uymadigi icin, yuce allah ona soylemisti eger adaletsizlikten korkuyorsan bir tane yeterlidir.
Bazi bilmeyen kisiler allahin ayetini seytanin istedigi gibi tavil ederler guya yuce allah kuranda buyurmustur ki
(Adil hareket etmeye ne kadar uğraşsanız, kadınlar arasında eşitlik yapamayacaksınız ) nisa 129
boylece erkek bir kadina zulum etmeye devam edecek cunku oyle anlamis ki yuce allah buyurmaktadir ne kadar ugrassanizda adaletli olamassiniz .
allahtan sakinin bu ayet sevgiyi anlatmaktadir . yuce allah hic bir kimsennin icinde iki kalp yerlestirmedi , bu sevgi olayida kadinin uzerine durmustur, nasil kocasiyla davranir nasil hal hareket eder nasil kalbini hosnut eder diye. Kocasina eziyet cektirmez onun icin bir cennet bahcesi gibi olur dedigini yapar hatta bir sey soylemek istediginde bile onu rahatladiktan sonra soyler . akilli hakim bir kadin kocasindan bir sey istediginde yada her hangi bir olayda onu rahatladiktan sonra soyler , cunku bilir ki onu sinirlendirdiginde o erkek onunla ne uynasmaya yaklasir nede munasebete girmeye hele hele eger o konu kocasinin moralini bozuyorsa onu erteler rahatladiktan sonra soyler. Iste bu tur kadin kocasinin kalbini kazanir .
erekek sevgi konusunda kadinlar arasinda eslik edemez . ama yuce allah aranizda marhemetide yerlestirmistir iste marhemet sevgiden sonra gelen ikinci seydir. Eger kadinlarin biri sevgiyi kazanmissa digerleri marhemti kazanirlar buda sevgiden sonra gelendir . o yuzden ne kadar ugrasirsa ancak birini fazla sevebilir. Iste ayetin aciklamasi budur.
(Adil hareket etmeye ne kadar uğraşsanız, kadınlar arasında eşitlik yapamayacaksınız ) nisa 129
bir tarafa tamamen meyil etmesi caiz degil birini seve bilir ama aralarinda gece ve tarti konusunda adaletli davranabilir. Kendisine zulum edip Sevdigi kadina vazla ilgi ve gece payi vermesin .
( bari bir tarafa tamamen meyletmeyin ki diğerini askıdaymış gibi bırakmış olmayasınız. İşleri düzeltir ve haksızlıktan sakınırsanız bilin ki Allah şüphesiz bağışlar ve merhamet eder.) nisa 129
allahin hanif olan dinindeki evlilik sariati budur . allahi sahid kiliyorum ki yuce hakkin kitabinda mute nikahi diye bir sey gormedim . mute nikahini red ediyorum bu seytan tarafindan gelmistir. Allahin yasasinda mute nikahi diye bir sey yok, bu syetan tarafindan gelmistir.
(Bunların dışında. zinadan kaçınıp, iffetli olarak, mallarınızla istemeniz size helal kılındı. Onlardan faydalandığınıza mukabil, kararlaştırılmış olan mehirlerini verin; kararlaştırılandan başka, karşılıklı hoşnud olduğunuz hususda size bir sorumluluk yoktur. Allah Bilen'dir, Hakim'dir.) nisa 24
ey ehli siia siz nasil bu ayeti delil olarak veriyorsunuz ki mute nikahi vardir diye ?? allahin indermedigi bir seyle sizler yuce allaha iftra atiyorsunuz. Sizde ey ehli sunne allaha iftra attiniz demenizle, mute nikahi onceden helal idi sonra yasaklandi sizler allahtan korkmazmisiniz???
Ey islam toplulugu bunlarin mute delili bu ayettir
((Bunların dışında. zinadan kaçınıp, iffetli olarak, mallarınızla istemeniz size helal kılındı. Onlardan faydalandığınıza mukabil, kararlaştırılmış olan mehirlerini verin; kararlaştırılandan başka, karşılıklı hoşnud olduğunuz hususda size bir sorumluluk yoktur. Allah Bilen'dir, Hakim'dir.) nisa 24
subhanallah nasil allahin kitabini tahrif ediyorsunuz seytanin sozune uyarak allahin hakkinda bilmediginizi soyliyerek. Biz bu ayeti acikladik muhkam oldugu halde cunku yuce allah sizlere haram kadinlardan sonra sizlere helal olan kadinlari acikladi evlilik sartiyla.
(Onlardan faydalandığınıza mukabil, kararlaştırılmış olan ucretlerini verin ) nisa 24
allah sizleri ortadan kaldirsin evliligin adini mute yaptiniz. Allahin sozunu tahrif ettiniz size anlamini acikladim burdaki kast kadin hakki olan mihirdir. Yani eger kadin kocasindan bosanmayi isterse ona munasebete girmeden once burda erkege butun hakki geri donecektir.
(Eğer Allah'ın yasalarını ikisi koruyamıyacaklar diye korkarsanız, o zaman kadının fidye vermesinde (mehrinden vazgeçerse) ikisine de günah yoktur. ) bakara 229
erkegin butun hakki kendisine donmesi lazim , ama eger munasebete girdikten sonra kadin bosanmayi isterse o zaman yarisi kadina yarisida erkege donecek. Birde erkek munasebete girdikten sonra kendiliginden kadini bosarsa erkege hic bir hak dusumeyecek eger kadina bir kintar bile vermis ise . bir kintar ise bir kilo altindir.
(Bir eşin yerine başka bir eşi almak isterseniz, birincisine bir yük altın vermiş olsanız bile ondan bir şey almayın. İftira ederek ve apaçık günaha girerek ona verdiğinizi geri alır mısınız? ) nisa 20
oyleyse (istimta) muta, kitapta girisme anlamina gelmektedir yani kadinla munasebete girmek demektir. Ama siz mutayi muta nikahi yaptiniz ismini evlilik koydunuz.
Allahin azabindan sizi kim koruyacaktir ey o kisiler allaha iftrada bulunuyrsunuz???
Oyleyse zina ile mute nikahi arazinda fark nedir ki oda ucretini vererek nikaha giriyor.
Ayni zamanda ehli sunneyide temizlige cikartmiyorum ki onlarda iftra attilar guya muta resulullah zamaninda helal idi sonra haram kilindi.
Ben burda allahi ve bu ummette bulunan allahtan korkayanlari sahid kiliyorum ki onlar yalan soyluyorlar allahin hakkinda bilmediklerini soyluyorlar sunneside siiasida.
Burda butun islam alimlerini dindeki konulari tartismak icin butun mezhepleri ile buraya cagiriyorum.
" أعوذ بك ربي أن أرضى حتى ترضى "